De Dragobete, in memoriam acad. Alexandru Surdu

De Dragobete, in memoriam acad. Alexandru Surdu

La 24 februarie 2021, ora 11:00, în Amfiteatrul „Ion Heliade-Rădulescu” al Bibliotecii Academiei Române (Calea Victoriei 125) a avut loc Sesiunea comemorativă – Academicianul Alexandru Surdu, eveniment organizat de Biblioteca Academiei Romane in colaborare cu Asociația Culturală ANCE Europe. Nu întâmplător, această zi reprezintă o mare sărbătoare pentru români, prin tradiția Dragobetelui, care coincide cu ziua sa de naștere.

Evenimentul a fost organizat in contextul in care, sfârșitul anului 2020 a marcat, printre altele, trecerea la cele veșnice a lui Alexandru Surdu, Preşedinte al Secţiei de Filosofie, Teologie, Psihologie şi Pedagogie a Academiei Române și Director al Institutului de Filosofie şi Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei Române (UPDATE – Academia Română,  Sesiunea comemorativă – Academicianul Alexandru Surdu , https://www.crifst.ro/evenimente/eveniment_crifst_1614852784 , https://www.crifst.ro/sites/default/files/evenimente/20210224_comemorare_acad_alexandru_surdu.pdf).

Ca forma cea ma elevată, sanctuară a conștiinței sociale, filosofia, prin reprezentanții ei de seamă, a fost și a rămas stâlpul de foc al românității“, spunea acad. Alexandru Surdu in cadrul discursului de recepție la Academia Romană.

Junele Sihastru, un film omagial tip eseu,de Cristian Radu Nema (Doctor în Cinematografie și Media, conceput la inițiativa Biancăi Beatrice Michi, fostă studentă a academicianului la Facultatea de Filosofie a Universității București.

24 feb. 2021, comemorarea acad. Alexandru Surdu (I-IX), Nicolae Noica, Răzvan Theodorescu
Dan Bălteanu, Manuela Cernat, Viorel Vizureanu, Marin Vlada
– Video de Daniel Viorel

https://youtu.be/wsPDdiq_mHc

Lasă un răspuns